Lodoterapia: beneficis i aplicacions

Submergeix-te en les propietats curatives del fang termal i experimenta una teràpia única amb la fangoteràpia que oferim a Caldes de Boí

 

Entre les diverses tècniques terapèutiques que s’ofereixen a Caldes de Boí, destaca la fangoteràpia, una pràctica única que utilitza les propietats curatives dels fangs termals per a millorar la salut i el benestar de les persones.

La fangoteràpia, es basa en l’aplicació de fangs termals sobre el cos, amb l’objectiu d’aprofitar les propietats medicinals i terapèutiques presents en aquests.

Aquests fangs estan compostos principalment per argiles i minerals provinents de les fonts termals de Caldes de Boí, les quals tenen una composició especial i rica en elements beneficiosos per a la salut.

 

Tècnica i teràpia especial per a la teva pell

Els fangs utilitzats a la fangoteràpia de Caldes de Boí són reconeguts per les seves propietats antiinflamatòries, analgèsiques i regeneratives. La seva aplicació sobre la pell té nombrosos efectes positius, com l’estimulació de la circulació sanguínia, la relaxació muscular, la millora de l’elasticitat cutània i l’eliminació de toxines.

La fangoteràpia s’aplica en forma d’embolcalls, que consisteixen a cobrir el cos o parts específiques del mateix amb una capa de fang termal calent a una temperatura de 47-48 Cº en una durada de 8 a 12 sessions.

Aquests embolcalls es deixen actuar durant 20 minuts, permetent que els minerals i nutrients del llot siguin absorbits per la pell. Posteriorment, el terapeuta realitza una dutxa a pressió per a eliminar el llot i es pot completar el tractament amb una sessió d’hidroteràpia o bany termal.

 

Beneficis per a l’organisme

Els beneficis de la fangoteràpia són variats i abasten diferents àrees de la salut, ja que el fang i l’aigua sulfurada que conté tenen un efecte positiu en l’organisme. 

Entre els principals beneficis es troben:

Alleujament del dolor i inflamacions

Els fangs termals tenen propietats analgèsiques i antiinflamatòries, la qual cosa els converteix en una opció efectiva per a alleujar dolors articulars, musculars i reumàtics.

Millora de la circulació sanguínia

L’aplicació de fangs calents estimula la circulació, la qual cosa afavoreix l’oxigenació dels teixits i l’eliminació de toxines.

Relaxació muscular i reducció de l’estrès

L’acció de la calor i els components del fang ajuden a relaxar els músculs i proporcionar una sensació de benestar, alleujant l’estrès i la tensió.

Regeneració i tonificació de la pell

Els minerals presents en l’argila contribueixen a millorar l’elasticitat i l’aspecte de la pell, estimulant la renovació cel·lular, cicatrització i combatent l’envelliment cutani.

Acció desintoxicant

El fang termal, posseeix propietats absorbents que ajuden a eliminar toxines i impureses acumulades en la pell.

 

Quan està indicada la fangoteràpia?

Els fangs estan indicats per al tractament de:

 • Artropaties cròniques i malalties reumàtiques cròniques (artrosis, artritis,
 • inflamació i degeneració articular)
 • Fibromiàlgia
 • Espondilitis anquilosant
 • Osteoartritis, gota crònica i artropaties úriques
 • Dolores musculars i alteracions *peri articulars
 • Cervicàlgia, lumbàlgia, neuràlgia
 • Artritis reumatoide
 • Trastorns del sistema nerviós i insomni
 • Malalties del sistema digestiu
 • Malalties del sistema *genito-urinari

Caldes de Boí compta amb terapeutes especialitzats en balneoteràpia que apliquen tractaments de fangoteràpia adaptats a les necessitats individuals de cada persona, sempre sota supervisió del metge del balneari.

 

Fangoterapia i opcions de Caldes Boí

Caldes de Boí es presenta com un destí ideal per al tractament amb fangoteràpia oferint aigües termals i un entorn natural que promouen la relaxació. Els fangs utilitzats a Caldes de Boí, compostos per aigua mineromedicinal, argila i torba orgànica, es destaquen per les seves propietats antiinflamatòries, antidolor i antisèptiques.

Aquests fangs es componen d’aigua mineromedicinal de la Font de la Tartera, argila i torba orgànica, cadascun amb beneficis específics. El procés de maduració, que implica la interacció d’aquests components amb aigua mineromedicinal durant dos anys, dona com a resultat un tractament eficaç i reconegut. 

L’aplicació dels fangs es realitza de forma local, mitja o general en àrees indicades pel metge, a una temperatura de 47-48 °C, durant 20 minuts en sessions de 8 a 12, idealment dues vegades a l’any. Aquest tractament es dirigeix a una varietat de condicions, des d’artropaties cròniques i malalties reumàtiques fins a trastorns del sistema nerviós i insomni.

Si estàs buscant una experiència única de relaxació i cura personal, la fangoteràpia a Caldes de Boí pot ser una excel·lent opció per a tu.