Les aigües de Caldes de Boí

Què fa úniques les aigües de Caldes de Boí?

El balneari de Caldes de Boí es troba situat a 1.470 metres d'altitud, a la riba del riu Noguera de Tor, en un lloc amb alta concentració d'oxigen pur.

Es té registre de l'origen terapèutic de les seves aigües des de l'època romana, com ho indiquen la troballa d'unes de monedes, trobades al costat de les termes.

Les primeres anàlisis daten de segle XVIII, i al 1887 són declarades aigües d'utilitat pública.

Les aigües termals de Caldes de Boí són mineromedicinals i per la seva composició tenen propietats terapèutiques.

37 manantials, amb temperatures dels 4 Cº als 56 Cº.

S'estima que les aigües de Caldes de Boí han recorregut un cicle de 10.000 a 16.000 anys.

Per la seva composició són principalment clorurades, sulfuroses, sulfatades i carbonatades.

Record Guinness per ser el Balneari amb major varietat d'aigües termals.

Pel seu efecte terapèutic és possible tractar diverses malalties, com ara reumatològiques, respiratòries, neurològiques, dermatològiques, de ronyó i vies urinàries i teràpia antiestrès.

Les estufes naturals de Caldes de Boí són grutes naturals, a una temperatura de 44° C, en un ambient saturat de vapor, que s'utilitzen a nivell terapèutic des del any 1.850. Pels seus efectes s'utilitzen per tractar malalties respiratòries, processos articulars inflamatoris, com a preparació a l'tractaments dermatològic i per seves propietats regenerants i hidratants, pel tractament estètic.

Els fangs de Caldes de Boí són elaborats al mateix Balneari segons una tècnica molt antiga de maduració amb aigua sulfurada durant 2 anys, d'aquí la seva coneguda eficàcia. Estan indicats per a l'artrosi i fibromiàlgia principalment.

Únic Balneari que fabrica dos tipus de fangs: fang per al dolor i fang dermatològic.

Les aigües que et cuiden

Per les seves qualitats terapèutiques destaquem

Font de la Tartera

Font de la Tartera és una de les fonts més preuades i reconegudes d’aquest Balneari, descoberta en 1849. Sulfurosa, rica en sofre, zinc i sílice, emergeix a 45ºC i està especialment indicada per tractar afeccions de la pell mitjançant ús tòpic i mitjançant la seva ingestió per combatre patologies de l’aparell respiratori.

Font del Bou

L’aigua del manantial de la Font del Bou emergeix a 36ºC de temperatura. De mineralització molt feble, hipotònica, tova, clorurada, bicarbonatada i rica en sílice, està indicada per a problemes de gastritis, gota i litiasi renal.

Font Avellaner

Font Avellaner és una aigua hipotònica, bicarbonatada, clorurada, sulfatada i sòdica. És molt diürètica, de mineralització molt feble. Emergeix a 21ºC i està especialment indicada per a patologies de l’aparell urinari. Facilita l’eliminació de líquids i està especialment indicada en el programa d’aprimament i anticel·lulític.

Font Bosch

Font que emergeix a una temperatura de 31 °C i al marge del riu Noguera de Tor. És una aigua indicada pel tractament d’insuficiència hepàtica, estrenyiment, diabetis, malalties de la pell i alteracions digestives com les dispèpsies.

Font Boix

És l’aigua de més freda del Balneari. Emergeix a un temperatura de 4 º. De molt dèbil mineralització, és també la font que s’utilitza per la piscina exterior d’aigua freda i per al consum domèstic embotellada amb el nom d’Aigua Font Boix.

Aigües embotellades

Boix

L’aigua mineral natural Font Boix emergeix a la vora del Parc Nacional d’Aigüestores, en ple Pirineu lleidatà. La seva composició de mineralització molt dèbil li confereix un sabor suau i agradable.

Aigües embotellades

Boix

L’aigua mineral natural Font Boix emergeix en un parc d’excepcional bellesa en ple Pirineu lleidatà. La seva composició de mineralització molt dèbil li confereix un sabor suau i agradable.