Què és el biomagnetisme o magnetoteràpia?

Coneix els beneficis del biomagnetisme també dit magnetoteràpia que pot ajudar-te al tractament d’algunes patologies de tot el teu organisme

El biomagnetisme o magnetoteràpia és un enfocament terapèutic cada vegada més popular que utilitza camps magnètics per a promoure la salut i el benestar.

Segons el Dr. Isaac Goiz, aquesta pràctica es basa en la premissa que el cos humà té un camp magnètic propi i que qualsevol desequilibri en aquest camp pot causar malalties o malestar.

A través de l’ús d’imants i dispositius magnètics, es busca restaurar l’equilibri energètic del cos i promoure la seva capacitat d’autocuració.

Volem explicar-te en què consisteix el biomagnetisme, com la força magnètica s’utilitza en la magnetoteràpia i quines eines s’utilitzen en cada teràpia per a millorar el sistema nerviós de cada pacient.

 

Beneficis de la teràpia del biomagnetisme

Encara que els beneficis específics poden variar d’una persona a una altra, s’han reportat diversos beneficis associats amb la teràpia del biomagnetisme. A continuació, es presenten alguns d’ells:

1. Restauració de l’equilibri energètic

El biomagnetisme cerca equilibrar els camps magnètics del cos usant imants que restaurin el PH del nostre cos, la qual cosa pot ajudar a restaurar l’equilibri energètic i promoure un estat de salut òptim.

Es creu que el desequilibri en els camps magnètics pot ser la causa de diverses malalties i en corregir-ho, s’afavoreix la curació.

2. Enfortiment del sistema immunològic

Segons diversos estudis, la teràpia del biomagnetisme pot enfortir el sistema immunològic en millorar la circulació sanguínia i promoure l’oxigenació dels teixits. Un sistema immunològic fort és fonamental per a defensar al cos de malalties i mantenir una bona salut en general.

3. Alleujament del dolor

S’ha informat que el biomagnetisme pot alleujar el dolor en diverses condicions, com a dolors musculars i articulars, migranyes, dolor d’esquena i fibromiàlgia.
En equilibrar els camps magnètics del cos, es creu que s’estimula l’alliberament d’endorfines, que són analgèsics naturals del cos.

4. Millora de l’estat d’ànim i reducció de l’estrès

El biomagnetisme pot tenir efectes positius en l’estat d’ànim en promoure l’alliberament de neurotransmissors com la serotonina i la dopamina, que estan associats amb el benestar emocional. A més, s’ha observat que la teràpia del biomagnetisme redueix l’estrès i l’ansietat, la qual cosa contribueix a una millor qualitat de vida.

5. Promoció de la desintoxicació

Es creu que la teràpia del biomagnetisme afavoreix l’eliminació de toxines i metalls pesants del cos.

En equilibrar els camps magnètics, s’estimula la circulació sanguínia i limfàtica, la qual cosa pot contribuir a l’eliminació de substàncies nocives i a la desintoxicació de l’organisme.

És important tenir en compte que la teràpia del biomagnetisme no reemplaça el tractament mèdic convencional, i és recomanable consultar a un professional de la salut abans d’iniciar qualsevol tipus de teràpia complementària.

Cada persona és única, i els resultats i beneficis poden variar segons les circumstàncies individuals.

 

Eines que s’usen en biomagnetisme

Encara que les eines utilitzades poden variar segons l’enfocament i la tècnica específica emprada pel terapeuta alternatiu a la medicina tradicional, les més comunes solen ser les següents:
Imants:
Els imants són la principal eina utilitzada en el biomagnetisme. S’utilitzen imants de diferents grandàries i formes, generalment de neodimi, que es col·loquen en punts específics del cos per a restablir l’equilibri energètic i promoure la salut de cadascuna de les cèl·lules del cos.

Parells biomagnètics:

Els parells biomagnètics són combinacions específiques d’imants que es col·loquen en diferents àrees del cos. Cada parell biomagnètic es compon d’un imant positiu i un altre negatiu que es col·loquen en àrees determinades per a corregir desequilibris i patologies específiques.
Biomagnetos:
Són dispositius magnètics especialment dissenyats per al biomagnetisme. Aquests biomagnetos solen ser imants amb forma i grandària específics per a adaptar-se a diferents parts del cos.

Tauler de diagnòstic:

És una eina utilitzada per alguns terapeutes de biomagnetisme per a identificar els desequilibris energètics en el cos.

El tauler de diagnòstic conté una sèrie d’imants amb marcadors que representen diferents òrgans i sistemes del cos.

El terapeuta realitza proves amb aquests imants per a identificar els desequilibris i determinar els parells biomagnètics necessaris per al tractament.

Llitera biomagnètica:

És una llitera especialment dissenyada per al biomagnetisme. Aquesta llitera està equipada amb imants estratègicament col·locats en diferents àrees per a complementar i potenciar l’efecte de la teràpia biomagnètica durant la sessió.

 

Biomagnetisme a Caldes de Boí

A Caldes de Boí sabem de la importància de les teràpies complementàries dins del tractament d’alguna patologia del teu cos. Si bé és cert que el biomagnetisme no substitueix el tractament tradicional de qualsevol malaltia, pot ajudar a alleujar simptomatologies i tenir sota control microorganismes com a bacteris, paràsits, virus, fongs i altres.

Et convidem que ens consultis en què consisteix el tractament biomagnètic a Caldes de Boí amb el Dr. Jordi Bosch, metge especialitzat en aquesta teràpia que forma part de l’equip mèdic del Balneari de Caldes de Boí.

Sempre recorda que una teràpia del biomagnetisme no substituirà el tractament mèdic que el teu metge t’ha recomanat, i és important sempre treballar de la mà d’un professional de la salut abans d’iniciar qualsevol tipus de teràpia que complementi el teu tractament.