Què és la teràpia neural?

Teràpia neural: coneix com pot ajudar-te a alleujar el dolor i promoure la curació natural del cos. 

 

La teràpia neural és una tècnica que ha guanyat popularitat en els últims anys a causa dels beneficis que se li atribueixen per al tractament d’una àmplia gamma de condicions de salut.

Es basa en la idea que el cos humà té la capacitat innata de sanar-se a si mateix i que uns certs estímuls poden desencadenar aquest procés de curació.

La teràpia neural va ser desenvolupada pels metges alemanys Ferdinand i Walter Huneke en la dècada de 1940 i va ser el primer qui va utilitzar procaína per a tractar una migranya en la seva germana.

Es basa en la premissa que molts trastorns de salut i diverses patologies, estan relacionats amb interferències en el sistema elèctric del cos, particularment en els nervis.

Aquestes interferències poden ser causades per traumes físics o emocionals, infeccions cròniques, toxines ambientals o qualsevol altre factor que desequilibri el flux d’energia en l’organisme.

 

Quin és l’objectiu de la teràpia neural?

L’objectiu de la teràpia neural és estimular la capacitat d’autoregulació i autocuració del cos a través de la regulació del sistema nerviós. Es basa en la idea que molts trastorns i malalties són causats per bloquejos o interferències en el flux d’informació dins del sistema nerviós.

El sistema nerviós vegetatiu fa la regulació de les funcions d’òrgans i teixits, els integra en una xarxa i els manté en el seu màxim equilibri possible.

La teràpia neural cerca identificar i tractar els “camps d’interferència” en el cos, que són àrees on s’han produït bloquejos o disfuncions. Aquestes interferències poden ser el resultat de traumes físics, emocionals o químics com a lesions, infeccions, estrès crònic o toxines.

 

Com funciona la teràpia neural?

El procés terapèutic implica la injecció d’anestèsic local en els punts específics del cos on es troben les interferències, amb l’objectiu de normalitzar l’activitat del sistema nerviós i restaurar el seu equilibri.

En alliberar les interferències i restaurar el flux d’informació en el sistema nerviós, s’espera que el cos recuperi la seva capacitat natural d’autocuració i autoregulació. Això pot ajudar a alleujar una àmplia gamma de símptomes i a promoure la salut i el benestar en general.

 

En quines malalties es pot aplicar la teràpia neural?

Com hem esmentat, la teràpia neural és una forma de medicina complementària que es basa en la idea que el cos humà té la capacitat d’autocuració. Encara que la seva eficàcia i acceptació varien, aquí hi ha algunes malalties en les quals s’ha aplicat la teràpia neural:

1. Dolor crònic

La teràpia neural s’utilitza per a alleujar el dolor crònic en diferents parts del cos, com el dolor d’esquena, coll, articulacions, cap o neuropàtic. Es creu que els anestèsics locals injectats en punts específics del cos poden bloquejar les “interferències” en el sistema nerviós i ajudar a reduir el dolor.

2. Malalties musculoesquelètiques

La teràpia neural s’ha usat en el tractament de malalties musculoesquelètiques, com l’osteoartritis, l’artritis reumatoide, la tendinitis, la bursitis i les lesions esportives. Es creu que les injeccions d’anestèsics locals poden ajudar a reduir la inflamació i promoure la curació en aquestes àrees.

3. Trastorns del sistema nerviós:

La teràpia neural ha estat aplicada en trastorns del sistema nerviós, com la neuràlgia del trigemin, la síndrome del túnel carpià, la neuropatia perifèrica i la fibromiàlgia. La teoria és que en injectar anestèsics locals en els punts adequats, es poden bloquejar els senyals de dolor i restaurar l’equilibri en el sistema nerviós.

4. Trastorns gastrointestinals:

La teràpia neural s’ha utilitzat en el tractament de trastorns gastrointestinals com la gastritis, la síndrome de l’intestí irritable i la malaltia inflamatòria intestinal. Es creu que les injeccions d’anestèsics locals poden ajudar a equilibrar el sistema nerviós autònom i reduir la inflamació en el tracte gastrointestinal.

 

Qui realitza la teràpia neural?

En general, la teràpia neural és duta a terme per professionals de la salut capacitats, com a metges o terapeutes especialitzats en medicina neural perquè és necessari tractar al pacient mitjançant injeccions en punts específics i zones del cos.

Aquests punts d’injecció poden incloure cicatrius, àrees de tensió muscular, ganglis nerviosos, entre altres.

En molts casos, els metges especialitzats en medicina física i rehabilitació, anestesiologia, medicina integrativa o medicina funcional, entre altres, poden realitzar teràpia neural. Aquests professionals han rebut formació addicional en teràpia neural i estan familiaritzats amb els principis i les tècniques utilitzades en aquest enfocament.

És important destacar que la teràpia neural és una pràctica mèdica i ha de ser realitzada per professionals capacitats i autoritzats.

 

Té efectes secundaris la teràpia neural?

La teràpia neural és un enfocament terapèutic que utilitza anestèsics locals per a tractar diverses afeccions i promoure la curació del cos. Encara que es considera en general un tractament segur, poden presentar-se alguns efectes secundaris en uns certs casos.

Alguns dels efectes secundaris reportats inclouen dolor o sensibilitat en el lloc de la injecció, hematoma, enrogiment, inflor o irritacions. També és possible experimentar una breu sensació de mareig, fatiga o feblesa després del tractament.

A més, s’han reportat casos molt rars de reaccions al·lèrgiques o infeccions en la zona de la injecció. És important tenir en compte que aquests efectes secundaris solen ser temporals i desapareixen per si sols en poc temps.

 

La teràpia neural a Caldes de Boí

Et sents esgotat física i emocionalment? Experimentes dolors crònics o dificultats per a enfrontar l’estrès diari? Si estàs buscant una solució natural i efectiva per a millorar el teu benestar, et convidem a considerar la teràpia neural juntament amb altres teràpies que es realitzen en el Balneari de Caldes de Boí.

En aquest entorn idíl·lic, pots combinar els beneficis terapèutics de l’aigua amb la teràpia neural per a obtenir resultats excepcionals. Les propietats curatives de l’aigua termal ajuden a relaxar els músculs i els teixits, alleujar la tensió i millorar la circulació, la qual cosa potencia els efectes de la teràpia neural.

No deixis que les molèsties i els desequilibris t’impedeixin gaudir plenament de la vida. La teràpia neural a Caldes de Boí pot ser l’impuls que necessites per a recuperar la teva vitalitat i benestar. Deixa’t portar per aquesta experiència única i descobreix com el teu cos pot sanar-se a si mateix.