Què és i per a què s’utilitza la fangoteràpia?

Aprèn què és la fangoteràpia, les seves propietats curatives i com pot millorar la teva pell i benestar general. 

 

La fangoteràpia és un tractament terapèutic que utilitza el fang o l’argila amb finalitats medicinals i estètiques. Aquesta pràctica ha existit durant segles i s’ha utilitzat en diferents cultures d’arreu del món degut a les seves propietats curatives i rejovenidores.

El fang o l’argila s’apliquen directament sobre el cos, ja sigui en forma de cataplasmes, embolcalls o banys, amb l’objectiu d’aprofitar els seus beneficis per a la salut.

El fang utilitzat en la fangoteràpia es compon d’una mescla d’aigua, minerals, oligoelements i compostos orgànics que es troben en la terra. Aquests components naturals tenen propietats terapèutiques que poden ajudar a tractar diverses afeccions i millorar el benestar general.

 

Fangoteràpia: beneficis d’aplicar fang en la pell

El fang utilitzat en aquesta mena de teràpia està compost per una mescla de minerals i oligoelements que provenen de la natura. En aplicar el fang sobre la pell, els minerals i nutrients penetren en els porus, ajudant a purificar i desintoxicar el cos.

A més, el fang té propietats antiinflamatòries i exfoliants, la qual cosa el converteix en un aliat per a tractar afeccions cutànies com l’acne, la dermatitis o la psoriasi. Així mateix, la fangoteràpia millora la circulació sanguínia i estimula el sistema limfàtic, la qual cosa contribueix a reduir la retenció de líquids i a tonificar els teixits.

Un altre dels beneficis de la fangoteràpia és que també pot alleujar dolors musculars i articulars, gràcies a les seves propietats analgèsiques i relaxants i segons la tècnica aplicada.

En definitiva, l’aplicació de fang en la pell mitjançant la fangoteràpia és una forma natural i efectiva de millorar la salut i l’aspecte de la nostra pell, així com de promoure la relaxació i el benestar general del cos.

 

Tipus de fangs i argiles

La fangoteràpia utilitza diferents tipus de fangs i argiles amb propietats curatives i beneficioses per a la pell i el cos. Aquests materials naturals han estat utilitzats durant segles a causa de les seves propietats terapèutiques en l’organisme i la seva capacitat per a millorar la salut i el benestar general.

Volem donar-te a conèixer els tipus de fangs i argiles més comuns utilitzats en la fangoteràpia:

Fangs termals

Aquests fangs provenen d’aigües termals riques en minerals i es caracteritzen per la seva alta concentració de nutrients beneficiosos per a la pell i el cos. Els fangs termals contenen minerals com el magnesi, el calci, el potassi i el ferro, que tenen propietats antioxidants, que ajuden a combatre inflamacions i regeneratives.

Són argiles que ajuden a millorar la circulació sanguínia, desintoxicar la pell i alleujar dolors musculars i articulars.

Fangs marins

Procedents de la mar o de l’oceà, els fangs marins són rics en oligoelements i sals minerals. Aquests fangs ajuden a revitalitzar la pell, eliminar toxines, exfoliar suaument i millorar l’aparença general en estimular les glàndules.

També són beneficiosos per a tractar condicions com la cel·lulitis i la retenció de líquids perquè tenen un efecte exfoliant en tota la pell.

Fangs volcànics

Aquests fangs es formen a partir de cendres volcàniques i solen contenir una mescla de minerals i compostos orgànics. Els fangs volcànics són coneguts per les seves propietats purificantes, ja que absorbeixen impureses i toxines de la pell. També tenen propietats exfoliants i estimulen la regeneració cel·lular, deixant la pell suau i rejovenida.

Fangs terapèutics

Els fangs terapèutics són una mescla d’argila, aigua i altres ingredients naturals. Depenent de la composició, poden tenir propietats diferents.

Alguns fangs contenen ingredients com a algues marines, olis essencials o extractes de plantes, que agreguen propietats addicionals al tractament. Aquests fangs són coneguts per la seva capacitat per a hidratar la pell, reduir la inflamació, calmar irritacions i millorar l’elasticitat i estètica de la pell.

Els diferents tipus de fangs i fangs utilitzats en la fangoteràpia ofereixen una àmplia gamma de beneficis per a la pell i el cos.

Ja sigui que es tracti de fangs termals, marins, volcànics o fangs terapèutics, aquests materials naturals poden ajudar a millorar la salut, l’aparença i el benestar general, proporcionant una experiència terapèutica única i relaxant.

Caldes de Boí és el lloc perfecte i dels millors balnearis per a gaudir de la fangoteràpia. 

Les nostres aigües termals i la zona en un entorn natural et transportaran a un oasi de pau i serenitat.

Comptem amb experts terapeutes que et guiaran en cada pas del procés, assegurant-te que obtinguis tots els beneficis d’aquest meravellós tractament.

 

Fangoteràpia a Caldes de Boí

Els fangs o peloides utilitzats amb finalitats terapèutics de Caldes de Boí estan formats per:

 •  Aigua mineromedicinal de la Font de la Tartera (amb propietats antiinflamatòries)
 •  Argila (amb propietats antidolor i font de minerals)
 •  Torba orgànica (amb propietats antisèptiques i descongestivas)

 Són fangs propis, elaborats en el Balneari mateix segons una tècnica molt antiga, d’aquí la seva coneguda eficàcia.

La maduració del fang es realitza en amplis dipòsits comunicants entre si, on se sotmeten l’argila i la torba orgànica a l’acció de l’aigua mineromedicinal (altament sulfurada i sulfatada, a més de sòdica, clorurada i bicarbonatada) durant dos anys.

L’aplicació és local, mitjana o general en els llocs del cos assenyalats pel metge, a temperatura de 47-48 °C, durant 20 minuts, en sessions de 8 a 12 fangs, si pot ser dues vegades per any.

Els fangs terapèutics de Caldes de Boí estan indicats per al tractament de:

 •  Artropaties cròniques i malalties reumàtiques cròniques (artrosis, artritis, inflamació i degeneració articular)
 •  Fibromiàlgia
 •  Espondilitis anquilosant
 •  Osteoartritis, gota crònica i artropaties úriques
 •  Dolores musculars i alteracions peri articulars
 •  Cervicàlgia, lumbàlgia, neuràlgia
 •  Artritis reumatoide
 •  Trastorns del sistema nerviós i insomni
 •  Malalties del sistema digestiu
 •  Malalties del sistema genito-urinari